C´est la vie

Välkommen till mig!
C´est la vie är en plats där jag samlar inspiration, skriver om min vardag och ibland om butiken med samma namn.

Skriv gärna en hälsning innan du går så blir jag glad!

♥ Lina ♥

onsdag 27 juli 2011

{ Ta till vara sommaren }

Lilla söta A i vår lilla sjö på landet 2011 Foto: jag

Just nu försöker jag att bara vara.
Njuta av sommaren och ta till vara på tiden. Sommaren är ju bara nu liksom. Jag ska samla allt jag ser i en liten burk med lock och sen öppna den o njuta av den i höst. :)
Solen, kvällarna... Bad och sköna dagar.

Idag har jag hunnit göra alla grusgångar fina igen. Det var liksom gräs som tog över. Ser så prydligt ut, nästan för prydligt. Måste nog plantera nåt yvigt i kanten som får välla ut över gruset och skapa en ringlande stig istället... Ja så får det bli.

Vad gör ni, hur njuter du av sommaren?

Kram till er alla,
Lina

PS. Missa inte stora rean i butiken. Vi öppnar igen i vecka 32 men shoppa går bra ändå :)

{ Gulligt halsband av blommor }


Idag bjuder jag på sött pyssel från Martha Stewart. Har du inte prästkragar kvar i din trädgård så kan man göra med andra söta blommor till grillfesten :) How to, finner du här.

Nu har jag jobbat och gått utbildning ett par dagar på Fritidsresor och lärt mig mer. Om ni visste hur roligt det är där!!

Vi ska passa på att vara lite lediga några dagar nu och hoppas hinna med allt mysigt som hör sommaren till. Strand, ljumma kvällar, gott rosévin ja ni vet...
Så ska vi göra fint i vår nya entré till huset med :)

Och tack alla ni goa som hör av er till mig. Visst var lastpallarna snygga i förra! Helena är så bra på att se det där enkla och ta fram nåt snyggt av det :)

Kram från mig denna underbara soliga dag!




lördag 23 juli 2011

{ Lastpallar är fina :) }


Hej!

Jag vet inte om jag visat förut hemma hos Helena som inte bor så långt bort från mig, vad fint hon gjort med en gammal lastpall.
Tål att visas igen, för nu har hon gjort så fint ute!
Mer hemma hos Helena med underbara bloggen af Nord här.

Lastpallen är från mig och tusen tack för den fina inspirationen goa Helena! :)
Hoppas vi snart ses igen, kanske tar vi oss en tur om vi hinner med till Keramikens hus.
Det vore himla kul.

Nu vet vi alla vad vi ska göra med gamla överblivna lastpallar.
Vill du med ha en pall så bara hör av dig, du kan ha tur. Vi får några över då och då här i vår butik.

Kram / Lina


torsdag 21 juli 2011

{ "Vad fan" så roligt }

Ganska roligt klipp med Jacob Eklund som Johan Falk. Rätt många "vad fan" - helt enkelt.

{ Nyplockade blåbär och jordgubbar }


Farmors gamla tallrik, nyplockade bär och gräddmjölk till lunch. Sommar!
Framdukat på vaxduk från Mingla som finns i min butik. Och kan ni se den härliga mappen med logo från TUI/Fritidsresor? Yes. Pluggar destinationskoder mm inför min nya tjänst.
Jättekul o mysigt med semester men även pirrigt att tänka sig att jag snart är resesäljare på mitt favoritresebolag :) Iallafall på deltid. Har ju butiken också att hinna med :)

Kram till H&C, P&S och A&S på resa i Turkiet. Hoppas snart vi ses!

Kram / Lina


onsdag 20 juli 2011

{ Baka baka liten ... baguette }



Oj. Vad veckorna rusar fram på sommaren. Vi har varit i sommartorpet och haft lata dagar men är nu hemma en sväng och njuter än mer av den varma solen på vår veranda. Här var över 26 grader igår och guuud så härligt :)
Har helt glömt av internet. haha nej men jo nästan.
Idag har jag iallafall gjort nåt nyttigt och det var att baka ett supergott bröd.

Recept på mina långjästa baguetter
275 grader, ca 15-20 min
Blir 3 st kortare bröd

Dag 1, kväll
3 dl kallt vatten
ca 3 krm färskjäst
6,5 dl vetemjöl special
1 1/2 tsk
(10 g) salt
Släng ihop allt i en fin skål från Ib Laursen :) , täck med plast eller fat och låt jäsa över natten (8-10 tim) i rumstemperatur.

Dag 2, morgon
Häll ut degen på en mjölad kökshandduk. Degen fastnar inte :)
Dra ut den lite till en rektangel och vik sedan ovanifrån mot mitten och sedan underifrån mot mitten. Vik sedan kanterna mot mitten och låt sedan skarven som bildas vila nedåt på handduken och jäs ca 40 min till. Tänk på att lämna lite plats i handduken så degen kan jäsa om du virar in den igen i den. Sätt ugnen på 275 grader. Med en plåt i mitten och en oöm plåt på nedre hyllan som du ska lägga några isbitar på när du senare skjutsar in brödet i ugnen.

När den jäst färdigt drar du lite i degen så den blir lite avlång.
Skär nu i 3 delar. Lägg dem på bakplåtspapper och vrid dem ett kvarts varv.
Dra upp pappret på en skärbräda t ex och sedan skjutsar du in dem så de glider av tillsammans med pappret in på plåten i hettan. Släng in ca 5 st isbitar på den undre plåten.
Efter ca 10 min kan du lufta ugnen o släppa ut lite av ångan som bildats. Gör detta några ggr under resterande tid. Detta ger en knaprig yta!
Var inte rädd för att ge bröden lite extra tid så de får färg ordentligt! Ta ute dem när de är som du vill ha dem!

(Ibland kan man behöva vända bröden så de får fin färg även under.)

Lycka till! Nu har du de perfekta mackorna till frukost eller picknicken :) Passar lika bra till ost o marmelad som till pesto/mozzarella/tomat!


Kram / Lina på sommarlov

(Foto Lina)