C´est la vie

Välkommen till mig!
C´est la vie är en plats där jag samlar inspiration, skriver om min vardag och ibland om butiken med samma namn.

Skriv gärna en hälsning innan du går så blir jag glad!

♥ Lina ♥

söndag 24 oktober 2010

{ Äppel päppel pirum parum... }


Idag har jag kokat äppelmos på våra röda äpplen som jag inte vet namnet på.
Vi har så många äpplen och stora gigantiska jättegamla äppelträd i vår trädgård att vi aldrig hinner plocka ner allt.
Men lite är ju bra om småfåglarna får ha kvar i träden nu när kyla och snö kommer.
Men vi har satt en skylt på grinden att man är välkommen in och plocka om man vill. Förra året kom syriskortodoxa kyrkan som ligger i närhten förbi och plockade massor och tog hand om alla fallfrukt. Redan förra helgen dök det upp några damer och några förbipasserande killar faktiskt. Och igår dök det förbi en långhårig snubbe. Han blev så glad över min lilla skylt. Hoppas mina äpplen har gjort flera glada.

Idag ska vi på min systers 36års-kalas och då slinker det med några röda fina äpplen, en burk nykokt mos med den fina burkhättan från Ib Laursen (finns i butiken) på och så två riktigt bra böcker! Oj hoppas hon inte läser just nu på förmiddan i min blogg!?
Skålen på bilden finns fåtal ex kvar i butiken utav.


Sköt om er denna gråa söndag!


Kram / Lina




lördag 23 oktober 2010

{ Söndagslunch à la GI }

foto Lena Holmsäter

En suverän tonfiskröra som serveras tillsammans med grönsallad, oliver och selleri.

Lunch Tonfiskröra för två
Ingredienser

2 burkar tonfisk i olja eller vatten
några kvistar persilja
2 st kokt ägg
120 g färskost (cream cheese)
2 tsk pressad citronsaft

Servera med
200 g grönsallad
ca 20 gröna oliver
2 st stjälk selleri


1. Strimla salladen och skiva oliver och selleri.

2. Mosa tonfisken med en gaffel.

3. Hacka ägget fint.

4. Hacka persiljan.

5. Blanda tonfisk, persilja, ägg och ost och pressa ner citronsaften.

6. Servera röran till grönsakerna.


En supergod lunch, kanske lika fin att ha med till lunch på jobbet?


Kram / Lina

{ Farmor.... }

Nu kan du beställa de fina kopparna Farmor och även små Svennis som du ser i min butik i färgerna rosa och ljusröd. Bild från Mia Blanche Keramik.
Trevlig helg alla goingar!
Kram / Lina

fredag 15 oktober 2010

{ Lys upp }

Den här coola lampan har jag köpt till mig själv för en tid sedan.
Fotot har söta Johanna med bloggen Vintage tagit hos sig. Vad kul att se den i ett sammanhang.
Min lampa får jag vänta lite på,
och vill du med ha en så hojta till,
ett fåtal kommer in till butiken i vinter.

Önskar er en fin helg, alla goingar.
Kram / Lina

torsdag 14 oktober 2010

{ Barasådär... }


Idag känner jag mig laddad!
Energin är på topp. Kanske är det det stormiga
men soliga kalla vädret över huvudstaden som spelar in?
Känner mig lycklig, barasådär.
Märkligt. Jag var inte beredd på det.
Barasådär.
Snö i norr... sa de på nyheterna.
Ja tänk. Redan tänker jag, som bor så långt söder ut.
Jag är laddad, sugen på karriär, nyfiken på det nya.
Fotografi, design, grafik... vill lära mer. Vill lära nytt.
Karriär? Har aldrig tänkt på det förut.

Vad är nu detta. Barasådär.
Så himla snyggt är det iallafall i minikontoret på fotot tycker jag. Bilden är från House & Home.
Friskt och fräscht och man blir så glad av sakerna samlade på det lilla bordet....

Och jag höll på att glömma.
Tack söta Camilla (och Victoria)
Zetas för den glada inbjudan.
Ni är ju bäst! Vi kommer så himla gärna!!

Kram till er söta vänner!


//En ganska så helt vanlig,
Lina

PS. Imorrn ska ni få se vilken fin lampa jag köpt. Såg att fina Johanna har den på bild. Ska spara den här som en bild i min samling av foton jag måste spara. När jag startade bloggen tänkte jag att jag skulle samla inspiration här som jag bara inte kan vara utan. Som jag sen kan söka mig fram till igen o igen när jag vill ha idéer. Men ibland glömmer man bort. Det. ;-)


onsdag 13 oktober 2010

{ En kylig morgon }

Idag drömmer jag mig bort...
Visste ni att jag jobbat på TUI/Brittania Airways tidigare? Fritidsresor ingår i samma koncern.
Och så är jag ju lite småkär i Mads, så denna reklamsnutt älskar jag ju bara!

Kram på er!

Lina

söndag 10 oktober 2010

{Knapriga Durum, två små bröd}


(bild från Pain de Martin)

Idag har vi tvättat halva dagen,
och hjälpts åt att packa åtskilliga paket i butiken
efter slutspurt-rean. En solig cykeltur hann barnen också med, med sin pappa
medan mamma vek tvätt och städade upp efter helgens bravader.

Men idag har vi även hunnit med att baka här hemma.
Min favoritbagare är
Martin - Pain de Martin
som förresten för lite sen hade release-party i stan med sin
nya bok Enklare Bröd.
En given favoritbok på min bänk i köket!

Här bjuder jag på ett av hans goda recept,
ett bröd med knaprig yta.
Och här kan du läsa mer om de
goda bröden bland annat: Pain de Martin

KNAPRIGA DURUM, två små bröd

10 g (2 tsk) jäst (färsk)
300 g (3 dl) kallt vatten
300 g (5 dl) vetemjöl special
90 g (1 1/2 dl) durumvete
9 g (1 1/2 tsk) salt

Blanda degen. Blanda ut jästen i vattnet och rör sedan ner mjöl och salt. Du behöver bara röra tills det precis blandats. Låt vila ungefär 30 minuter.

Vila och vika. Doppa handen i vatten och ta sedan tag i degens kant med ena handen. Dra ut degen en aning och vik den in mot mitten. Ta ett nytt tag, dra i degen och vik in mot mitten på nytt. Fortsätt tills du kommit varvet runt. Det här momentet gör du totalt tre gånger med 30 minuters mellanrum. När du sträckt degen tredje och sista gången låter du den jäsa ungefär 1 timme.

Baka ut brödet. Sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten och en oöm plåt på nedre hyllan. Skrapa ut degen på mjölat bakbord och dra ut den till en kvadrat. Vik ihop degen till ett litet paket, först ovanifrån och underifrån, sedan från båda sidor. Vänd skarven nedåt så håller paketet ihop. Strö på lite mjöl och låt jäsa ungefär 45 minuter.

Baka av bröden. Dela degen i två avlånga bitar och dra ut dem en aning på längden. Snurra dem ett kvarts varv och lägg dem på ett bakplåtspapper. Dra upp papperet på en bricka eller en skärbräda och låt det sedan glida in på den heta plåten i ugnen. Lägg några isbitar på den nedre plåten. Låt stå tills bröden fått ordentligt med färg, 25–30 minuter. De sista 15 minuterna kan man öppna ugnen ett par gånger och släppa ut lite ånga (för skorpan alltså). Ta ut bröden och låt svalna på ett galler.

Har du missat Martins böcker så kan du hitta dem via hans blogg (länk högre upp).


Lycka till!


Kram / Lina



söndag 3 oktober 2010

{ Nyinkommet i butiken }

Snygg hållare för toapappret! Finns även som tvålpump.
Statement, snygg dekor för din vägg och dörrmattor
från HouseDoctor!
Leverans från House Doctor har
kommit till C´est la vie.
Varor packas upp för fulla muggar här.
Håll nu utkik i butiken!
;-)

Och missa inte det som redan lagts ut i nätbutiken - en massa höstfint från
Madam Stoltz!

Välkommen in!
Önskar dig en fin start på nya veckan!

Höstkramar / Lina