C´est la vie

Välkommen till mig!
C´est la vie är en plats där jag samlar inspiration, skriver om min vardag och ibland om butiken med samma namn.

Skriv gärna en hälsning innan du går så blir jag glad!

♥ Lina ♥

fredag 13 juni 2008

Picknickbröd - igen!

Foto: TV4, källa Leilas recept - recept.nu



Jag är galen i olika bröd och här ett av Leilas godaste. Det passar ju vid andra tillfällen också, inte bara till picknick.

Under etiketten Köket finner ni fler recept, oftast inspirerat och tillverkat av Leila, min stora favoritkock. Allt hon gör blir så himla gott, även när en amatör tillverkar det. Det kan jag intyga.



Fyllt Picknickbröd med getost och salami

Ingredienser
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2.5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special


Fyllning:
1 paket mozzarellaost
200 g chévre (getost)
200 g italiensk salami
1 st näve blandade kärnfria oliver
1 st näve röda cocktailtomater
5 kvistar färsk rosmarin


Gör så här:


1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung, flingsalt och finhackad rosmarin.
2. Blanda i durumvetemjöl och sedan vetemjöl lite i taget tills degen går ihop till en elastisk deg.
3. Jäs den i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock. Kavla inte, för då trycker man ut all luft.
5. Skiva mozzarellan och varva den med smulad getost, prosciutto, oliver och finhackad rosmarin över degen.
6. Rulla ihop till en rulle och mjöla brödet.
7. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs den under bakduk i cirka 30 minuter.
9. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 20-25 minuter.



Lycka till!

Inga kommentarer: